Skip to main content

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-2/5 paket margarin (100 gr.)

-2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)

-Limon kabuğu rendesi

İÇİNİN MALZEMESİ

-1 su bardağı ceviz veya fındık içi

-Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt

-1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın

-3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi

-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

2- İÇİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).

3- Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]