Skip to main content

MALZEMELER:

-3 su bardağı aşurelik buğday

-Yarım su bardağı pirinç

-Yarım su bardağı fasulye

-Yarım su bardağı nohut

-1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm

-5- 6 tane incir

-2- 3 dilim portakal kabuğu

-1 kahve fincanı gül suyu

-1 paket vanilya

-2- 3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın

-2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi

-5- 6 su bardağı şeker

YAPILIŞI:

1- Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.

2- Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

3- İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.

4- Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

5- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.

6- Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.

Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.

Kısa Bilgi:
Nuhun gemisinde, erzak azalınca Aşure yapıldığı rivayet edilir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]