Skip to main content

MALZEMELER:

-2 su bardağı ince bulgur

-1 avuç kuru nane yaprağı

-6 adet soğan

-2- 3 kaşık un

-1 yumurta akı

-3 kaşık margarin

-2 çay kaşığı kırmızı biber

-750 gr. yoğurt

-3 diş sarımsak

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip, kapak kapatılır ve kabarması beklenir.

2- İçine nane ufalanır, 1 soğan rendelenir. Tuz, un ve 1 yumurta akı konarak iyice yoğrulur. (Arasıra su serpilir.)

3- Avuç içinde sıkarak küçük köfteler yapılır.

4- Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır. (Suyu fazla kaynatmamalıdır.)

5- Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak kızartılır, kırmızı biber konur.

6- Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da soğan kavurması dökülür.

KISA BİLGİ:

Yoğurt kansızlık, kalp hastalığı, sindirim güçlüğüne ve karaciğer hastalığına faydalıdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]