Skip to main content

MALZEMELER:

-1 elma

-1 portakal

-limon

-1 greyfurt

-1 mandalina

-Şeker

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanır. Dörde bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Greyfurt ile elma soyulur. Diğerleri kabuklu olarak ince dilimlenir.

2- Bu karışık meyve kase ile ölçülür. Ne kadar gelmişse o ölçüde şekerle tencereye kat kat yerleştirilir.

3- Hiç su koymadan bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.

4- Orta ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Kıvamı olunca ateşten alınır.

KISA BİLGİ:

Limon, portakal, mandalina ve greyfurt en çok C vitamini
bulunan meyvelerdir. Greyfurtta yararlılık bakımından Altıntop da denmektedir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]