Malzemeler:
1 kg karnıbahar
2 adet soğan
250 gr kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber,pulbiber
Rendelenmiş kaşar
Başemel sos için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:Karnıbaharlar bir tencerede haşlanır.Soğan ve kıyma bu arada kavrulur,içine baharat ve tuz ilave edilir. Şimdide başemel sosunda sıra .Bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle 3 yemek kaşığı un az kavurulur üzerine süt ve tuz ilave edilir .Muhallebi kıvamına gelenedek akrıştırılarak pişrilir.Haşlanan karnıbaharı tepsiye yayalım onun üzerine kıymalı harcımızı ve başemel sosu döktükten sonra 180 derece fırında 20-25 dak pişirelim çıkartmaya yakın kaşarıda ilave edilir.Afiyet olsun…
Son yorumlar