Skip to main content

Malzemeler:

10 adet küçük dolma biber
2 ince kıyılmış iri soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz

Yapılışı:Biberleri sapının içten başladığı yerden kapak olacak şekilde koparmadan keselim. Tohumlarını çıkarıp içini iyice yıkayalım. Alt kısımlarına kürdanla küçük birkaç delik açalım.Derin bir kapta, soğan, pirinç, baharatlar, kıyılmış maydanoz, 1 kaşık salça ve sıvı yağı iyice yoğuralım. Biberleri üstte hiç boşluk kalmayacak şekilde bu harçla dolduralım (kestiğimiz ve koparmadığımız biber kapakları yeterince boşluk sağlar). Geniş bir tencereye tek sıra dizelim. 2 su bardağı kaynar su, tuz ve 1 kaşık salçamızı karıştırıp, biberlerin üzerinde gezdirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]