Malzemeler:
10 adet küçük dolma biber
2 ince kıyılmış iri soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
tuz
Yapılışı:Biberleri sapının içten başladığı yerden kapak olacak şekilde koparmadan keselim. Tohumlarını çıkarıp içini iyice yıkayalım. Alt kısımlarına kürdanla küçük birkaç delik açalım.Derin bir kapta, soğan, pirinç, baharatlar, kıyılmış maydanoz, 1 kaşık salça ve sıvı yağı iyice yoğuralım. Biberleri üstte hiç boşluk kalmayacak şekilde bu harçla dolduralım (kestiğimiz ve koparmadığımız biber kapakları yeterince boşluk sağlar). Geniş bir tencereye tek sıra dizelim. 2 su bardağı kaynar su, tuz ve 1 kaşık salçamızı karıştırıp, biberlerin üzerinde gezdirelim ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Son yorumlar