Malzemeler:
2-3 haşlanmış patates
2 kuru soğon rendesi
2 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı isot biberi
10 -12 adet taze yeşil soğan
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 diş sarmısak ezilmiş
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
1 demet marul veya kıvırcık
Yapılışı:Tuz,karabiber patatesi püre yapın içine salçaları kimyon ,ve sarımsağı ilave edip karıştırın içine bulguru ilave edip yoğurun ara ara su ilave edin. Maydanoz soğan ve nar ekşisini ekleyip tekrar yoğurun en son yağı ekleyip karıştırın ve elinizde sıkımlayıp tabağa dizin sıkımlarken elinizi mutlaka suya batırın çünkü çabuk kurur üzerine oluyor.Maydanoz, soğonlar , marul veya kıvırcık ve taze nane servis edilir. Çiğ köftenin yanında içecek olarak soğuk ayran tavsiye edilir.Etli çiğ köfteyi aratmayan lezzette bir tarif ayrıca vejetaryanlar içinde güzel bir tarif. Afiyet olsun…
Son yorumlar