Malzemeler:
2 paket kepekli, tatlı bisküvi
1 yemek kaşığı erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çiğ krema
1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı süzme tatlı yoğurt
4-5 yemek kaşığı jöle
2 paket vanilya
Yapılışı:Bisküvileri mutfak robotunda çekiyoruz. Derin bir kaseye boşaltıp, üzerine margarinle tarçını ekleyip hamur gibi yoğuruyoruz. Yaklaşık 30 cm çapında ve kenarları 3 parmak kadar yüksek bir fırın kalıbının içini ve kenarlarını margarinle iyice yağlıyoruz. Hamuru elimizi ıslatarak, kalıba düzgün bir şekilde yayıyoruz. Daha sonra buzdolabında beklemeye alıyoruz.Ayrı bir derin kaseye, çiğ kremayı, lor peynirini, yoğurdu ve vanilyayı koyarak karıştırıyoruz. Jöleyi ayrı bir yerde 5 yemek kaşığı sıcak suyla eritip, yoğurtlu karışıma ekliyoruz. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp, üzerine bu yoğurtlu harcı döküyoruz. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltiyor ve 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız cheesecake’ imizi soğutup, buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün (dilerseniz üzerine hazır toz halinde satılan meyve sosunu suyla pişirip üzerine dökerek servis yapabilisiniz ki böylesi daha güzel oluyor) servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Son yorumlar