Skip to main content

Çikolatalı Sufle

Yazar 16 Şubat 2008No Comments2 min read

Malzemeler:

4 yumurta
125 gr. margarin
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
tuz

Yapılışı:Derin bir tenceye şekeri, unu, kakoyu ve bir tutam tuzu koyalım. Azar azar sütü ekleyerek iyice ezelim. Tencereye ateşe alıp, sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirelim. 5 dk. kaynattıktan sonra ateşten alalım. Margarini eritelim, iki çorba kaşığı ayırıp kalanını, pişirdiğimiz kremaya ilave edelim. İyice karıştırıp, soğumaya bırakalım. Krema ılıklaşınca, beyazından ayırdığımız yumurta sarılarını ve rendelenmiş çikolatayı ekleyip iyice çırpalım.Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek, mikserle kar haline gelene dek çırpalım. Çırptığımız akları kaşık kaşık ve çok ağır hareketlerle karıştırarak kremaya yedirelim. Çok fazla karıştırmamamız gerekiyor, çünkü çok içindeki hava kabarcıkları sönüyor ve suflemiz kabaramıyor.Tek kişilik (sufle yaparken pişirme kabı ne kadar küçük olursa sonuç o kadar iyi olur)  teflon fırın kaplarını ayırdığımız margarinle yağlayıp, toz şeker serpiştirelim ve kapların yarısına kadar sufle kremamızla dolduralım.Önceden çok hafifçe ısıttığımız, 140 derece fırında 20-25 dk. pişirelim. Pişirirken fırının kapağını en az 25 dk. hiç açmamaya dikkat etmek gerekir. Açarsak sufle sönebilir.Pişip pişmediğin kontrol için 25 dk. sonra bir kürdan batıralım. Kürdan üzerine krema yapışmadan çıkıyorsa pişmiştir. Fırından çıkarıp, sıcakken servis yapalım. Bu tarifte Sibel ablamın  marifetlerinden  sadece biri  mutlaka deneyin.Afiyet olsun…

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]