Skip to main content

Malzemeler:
500 gr. patates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet rendelenmiş soğan

1/4 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kızartma yağı
Tuz ve karabiber

Yapılışı:Patatesleri soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu iyice süzüp,Yağı ekleyin ve ezerek püre haline getirin. Yumurtayı, tuzu,karabiberi, soğanı ve ufalanmış ekmek içini ekleyip iyice yoğurun.Elinizi unlayarak yoğurduğunuz karışıma irice köfte sekli verin. Bir kaseye galeta ununu boşaltın. Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayın ve genişçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabında bekletin.Bu arada yağı kızdırın. Köftelerin her iki yüzünü altın rengi alıncaya kadar kızartın. Yağını süzüp, servis yapın.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]