Skip to main content

Malzemeler:
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı seker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)

Yapılışı:Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilaveedin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. Soğumaya bırakın.Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halında sarin. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın. Hemen iyice soğutulmuş şerbete atin. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıp servise sunun.Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.Afiyet olsun…

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]