MALZEMELER:
-4 yufka
-4 yumurta
-1 büyük paket margarin (250 gr.)
-250 gr. beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar.)
-250 gr. kaşar peyniri
-1 su bardağı süt
-Yarım demet maydanoz, dereotu
-1 kahve kaşığı karabiber
-1 kahve kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm. çapında bir tencere yağlanır. Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir.
2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir.
3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir. Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır.
4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir.
5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır. Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür. (1 fincan kadar üzeri için ayrılır.)
6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır. Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir.)
7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir.
Son yorumlar