Skip to main content

(Vişne, Çilek, Nar, Böğürtlen, Koruk, Portakal)

yazlık-kışlık

MALZEMELER:

-1 kg. kızılcık

-1 kg. şeker

-2 limon

YAPILIŞI:

1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.

2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.

3- Ilıyınca kavanozlara konur.

4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

Not:

1) Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir.

2) Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]