Skip to main content

MALZEMELER:

-4- 5 kalın kabuklu yafa portakal

-5- 6 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Portakalların kabuğu en ince rende ile rendelenir, yıkanır.

2- Bol su ile haşlanır. Suyu 1 kere değiştirilir.

3- Soğuyunca boyuna dörde bölünüp bir parmak genişliğinde dilimlenir.

4- Tencereye bir kat portakal, bir kat şeker olarak yerleştirilir, hafif ateşte kaynatılır.

5- Kıvamına gelince üzerinde biriken köpük alınır. Limon tuzu veya limon suyu konup bir süre daha kaynatılıp ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.

Not: Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır:

Bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur; kaynatmaya devam edilir.

KISA BILGI:

Kan portakalı, vişneyi portakala aşılamakla yetişir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]