Skip to main content

(Kızılcık, Erik, Şeftali)

MALZEMELER:

-1 kg. kayısı (şekerpare)

-5- 6 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

Not: 1) Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

2) Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.

KISA BİLGİ:

1- Erik bağırsakları yumuşatır.

2- Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse bağırsak solucanları düşer.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]