Skip to main content

MALZEMELER:

-5 su bardağı un, 1 yumurta

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1- 5 su bardağı süt

-1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125gr.)

SOS İÇİN:

-10- 12 sosis, 4- 5 çorba kaşığı rende kaşar üzerine serpmek için

-1- 2 çorba kaşığı salça, 3 diş sarımsak

-Tuz, karabiber, 1 tutam kekik

-1 kahve fincanı zeytinyağ

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile 7- 8 cm. çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir.

3- Üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır.

4- Hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

SOSUN YAPILIŞI:

Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik, dövülmüş sarımsak, haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytinyağ konup karıştırılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]