Skip to main content

MALZEMELER:

-12 kalem kuzu pirzolası

-2 domates

-3 sivri biber

-Yarım kaşık margarin

-3 hazır yufka

-1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartmak için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.

2- Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

3- Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.

4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.

KISA BİLGİ:

Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]