MALZEMELER:
-1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
-2 domates
-4 sivri biber
-2 tutam kekik
-limon
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-2 kırmızı soğan
-1 demet maydanoz
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
l-Zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.
2- Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.
3- Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.
4- Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.
5- Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).
6- Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
Not: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.
Son yorumlar