Skip to main content

MALZEMELER:

-750 gr. dana kıyma

-2 soğan

-3 çorba kaşığı pirinç

-3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken
kullanılır.)

-Yarım demet maydanoz

-1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)

-3- 4 çorba kaşığı galeta unu

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp
haşlanır ve suyu çektirilir.

2- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.

3- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.

4- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.

5- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.

KISA BİLGİ:

Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli ve tahriş edici maddeler meydana gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı, yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır. Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]