Skip to main content

(Patlıcan veya kabak)

MALZEMELER:

-8 küçük patlıcan veya kabak

-4- 5 soğan

-7- 8 diş sarımsak

-1 demet maydanoz

-1- 2 dal nane

-2- 3 domates

-2- 3 sivri biber

-1 su bardağı zeytinyağ

-1- 2 kahve kaşığı şeker

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)

2- Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.

3- Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

4- Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak,
zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.

5- Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.

6- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.

KISA BİLGİ:

Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir.
Kalbe sükunet verir.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]