MALZEMELER:
-5 yumurta
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi
-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
-Vanilya
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)
3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır.
4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.
Not:
1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir.
2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır.
Son yorumlar