Skip to main content

MALZEMELER:

-Yarım kutu şeftali konserve

-7 muz

-3- 4 elma

-2 portakal

-2- 3 mandalin

-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm (taze)

-1 paket vanilya

-Yarım su bardağı pudra şeker

-4 çorba kaşığı muz likörü

-2 çorba kaşığı vermut

-150 gr. krem şanti (hazırlanmış)

-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanıp soyulur ve küçük küçük doğranır, karıştırılır.

2- Cam kaseye, bir kat meyve, bir kat pudra şeker konarak yerleştirilir.

3- Üzerine vermut ve likör karışımı gezdirilir. Buz dolabında soğutulur.

4- İkram edileceği zaman üzerine krem şanti sıkılır, kavrulmuş yeşil fıstık serpilir.

KISA BİLGİ:

Şeftali, yararlılık bakımından meyveler arasında ikinci sırayı alır, birincisi üzümdür.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]