Skip to main content

MALZEMELER:

-2 kg. bal kabağı

-2,5 su bardağı şeker

-4- 5 tane karanfil

-1 su bardağı ceviz veya fındık içi

YAPILIŞI:

1- Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki
parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.

2- Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece
veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.

3- Orta ateşte pişirilir.

4- Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.

5- Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.

KISA BİLGİ: Kabak, vücutta (A) vitaminine dönüşen karoten bol miktarda bulunur. A vitamini, güzellik vitaminidir. Cildi yumuşatır, tazelik verir. Gözler pırıl pırıl parlar. Mikroplu hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]