Skip to main content

MALZEMELER:

-2,5 su bardağı un

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-1 çorba kaşığı pudra şekeri

-2 su bardağı şeker (şurup için)

-2 yumurta

-Limon kabuğu rendesi

-Yarım paket vanilya

-1 tatlı kaşığı limon suyu

-10 adet iç badem

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri
alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.

2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.

5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.

Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]