Skip to main content

MALZEMELER:

-Yarım kg. koyun kuşbaşı et

-2 kaşık yağ

-1 soğan

-1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).

2- Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)

3- Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.

4- Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
Pilav tenceresine süzülür.

5- Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.

6- Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]