Skip to main content

MALZEMELER:

-8 biftek

-200 gr. gravyer veya kaşar peyniri

-2 kaşık tereyağ veya margarin

-1 soğan, tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.

2- Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir.

3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.

4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.

Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.

KISA BİLGİ:

1- Yetişkin insanlar protein ihtiyacının %35’ini hayvansal proteinlerden (et, süt, yumurta), %65’ini bitkisel proteinlerden (fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye) karşılamalıdır.

2- Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda, protein ihtiyacı yarı hayvansal, yarı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır.

Close Menu

Wow look at this!

This is an optional, highly
customizable off canvas area.

About Salient

The Castle
Unit 345
2500 Castle Dr
Manhattan, NY

T: +216 (0)40 3629 4753
E: [email protected]